Pas verschenen

FICTIE

Jij Mij: De Harmonie, € 5,–

Dichtbundeltje in de vorm van een magnetische creditkaart met liefdespoëzie van onder anderen Remco Campert, Herman Gorter, Judith Herzberg en Paul Rodenko.

Bernlef: Het begin van tranen. Querido, 270 blz. € 12,50

Bundel verhalen over ‘oude mensen, de dingen die voorbij gaan’.

Kester Freriks: Dahlia’s en sneeuw. Conserve, 140 blz. € 17,50

Terwijl een schilder haar portretteert vertelt een oudere, aan alzheimer lijdende vrouw haar levensverhaal. Roman over schilderkunst die de ouderdom overwint.

Hella S. Haasse: Het woud der verwachting Het leven van Charles van Orléans. Querido, 602 blz. € 19,95

Rijk geïllustreerde jubileumuitgave van de historische roman (1949) over de vijftiende-eeuwse dichter en politicus Charles van Orléans.

Fred van Lieburg: Het punt des tijds De ware wereld achter Knielen op een bed violen. De Bezige Bij, 174 blz. € 16,50

Onderzoek van historicus Fred van Lieburg naar de historische feiten en de werkelijke personages uit de roman van Jan Siebelink.

Leo Vroman: Nee nog niet dood. Querido, 108 blz. € 16,95

Poëzie van de nu 92-jarige dichter met poëzie over het naderende einde.

NON-FICTIE

J. M. Coetzee: Wat is een klassieke roman? Vert. Peter Bergsma, De Geus, 238 blz. € 22,90

Een keuze uit de essays van de Afrikaanse schrijver Coetzee waarin hij zich onder meer afvraagt hoe het komt dat auteurs zoals Erasmus, T.S. Eliot , Emants en J.L. Borges nog steeds worden gelezen.

Geert Lernout: ‘In Den Beginne’ Van Adam & Eva tot intelligent design. Meulenhoff/Manteau, 336 blz. € 22,50

Literatuurwetenschapper belicht de vele interpretaties van het bijbelboek Genesis.

Lyn Macdonald: Rozen van het niemandsland (The Roses of No Man’s Land). Vert. Rob Hartmans, Ambo/Manteau, 352 blz. € 24,95

De persoonlijke en aangrijpende verhalen van de verpleegsters en verzorgsters aan het front tijdens de Eerste Wereldoorlog opgetekend door de bekende Engelse krijgshistorica Lyn Macdonald.

Maxime Rodinson: Mohammed een biografie (Mahomet). Vert. Vreni Obrecht, koranverzen vertaald door Fred Leemhuis, Bulaaq, 366 blz. € 19,95

Herziene vertaling van de klassieker (1961) van de Franse historicus en socioloog Maxime Rodinson (1914 - 2004) over het leven van de profeet.