Oproep tot boycot van Lonely Planet

Londen. Britse vakbonden en mensenrechtenorganisaties roepen op tot een boycot van de serie Lonely Planetreisgidsen, zolang de reisgids voor het autoritair geleide Birma niet uit de verkoop wordt gehaald. ”Het bestaan alleen al van een reisgids voor Birma is een aanmoediging voor mensen om een land te bezoeken waar ze anders mogelijk niet aan zouden hebben gedacht”, aldus de overkoepelende vakbondorganisatie TUC. De commerciële tak van de Britse publieke omroep BBC die Lonely Planet vorig jaar kocht, zegt geen plannen te hebben om de gids uit de serie te halen. Volgens de BBC biedt de gids ”informatie om reizigers te helpen om geïnformeerde beslissingen te nemen over of ze Birma wel of niet moeten bezoeken”. In het begin van de gids staan lijstjes met redenen opgesomd om niet en om wel naar Birma te gaan.