Ontdekt Via Youtube

De 15-jarige Tania Christopher uit Amsterdam zingt de titelsong van de nieuwe film Step Up 2. Via YouTube werd zij ontdekt.

‘Ik hou ontzettend veel van zingen. Ik zing mijn hele leven al. Op familiefeestjes vroegen ze meestal of ik Alicia Keys na wilde doen.’ Een jaar terug begon Tania filmpjes op YouTube te bekijken. „Toen zag ik Esmée Denters ook voor het eerst -zij was toen nog niet ontdekt. ” Tania dacht; „Wat als ‘iemand’ dit ziet?”, en dus besloot zij ook een filmpje op YouTube te plaatsen. „Dagelijks keek ik naar de rates, comments, en het aantal bezoekers dat ik had.” Niemand wist er van. „Na het derde filmpje heb ik het mijn ouders verteld.” Nog maar enkele maanden later kreeg Tania onder comments een e-mailbericht van platenmaatschappij Walboomers Music. „Eerst hadden we allemaal zoiets van 'hey, eerste even uitzoeken dit’. Ik ging er met mijn moeder heen. Ik zag allemaal platen aan de muur en óveral computers. Ik werd er helemaal nerveus van.” De platenmaatschappij liet Tania diezelfde dag een liedje in zingen in de studio. Daarna boden zij Tania een contract aan. „Inmiddels zing ik wekelijks in de studio. Vooral om te oefenen, want ik ben jong; mijn stem moet nog groeien.” Tania’s eerste single is al uitgebracht. „Dat is Show me. Het is de titelsong van Step Up2, die gisteren in de bioscoop is gaan draaien.”