Odes en hymne voor St. Cecilia

Odes en hymne voor St. Cecilia De naamdag van Sint Cecilia valt op 22 november, maar elke dag is er aanleiding voor het bewijzen van eer aan deze martelares (gestorven in 176) en sinds de 15de eeuw vereerd als de beschermheilige van de musici en dus van de kunstvorm muziek. Vooral in Engeland was en is St. Cecilia door de eeuwen heen populair. In de ZaterdagMatinee dirigeert Paul McCreesh het Gabrieli Consort and Players in twee odes for St. Cecilia’s Day van Purcell: Wellcome to all the Pleasures en Hail, Bright Cecilia. Tussendoor klinkt de Hymn to St. Cecilia van de 20ste eeuwer Benjamin Britten. Matinee: 23 febr 14u15 Concertgebouw Amsterdam. Res. 020 6718345. Radio 4: live en 26 febr 20u. Nederland, Utrecht, 19-03-2003 Britse Dirigent Paul Mac Creesh. Foto: Evelyne Jacq Jacq, Evelyne

De naamdag van Sint Cecilia valt op 22 november, maar elke dag is er aanleiding voor het bewijzen van eer aan deze martelares (gestorven in 176) en sinds de 15de eeuw vereerd als de beschermheilige van de musici en dus van de kunstvorm muziek. Vooral in Engeland was en is St. Cecilia door de eeuwen heen populair. In de ZaterdagMatinee dirigeert Paul McCreesh het Gabrieli Consort and Players in twee odes for St. Cecilia’s Day van Purcell: Wellcome to all the Pleasures en Hail, Bright Cecilia. Tussendoor klinkt de Hymn to St. Cecilia van de 20ste eeuwer Benjamin Britten.

Matinee: 23 febr 14u15 Concertgebouw Amsterdam. Res. 020 6718345. Radio 4: live en 26 febr 20u.