Nederlander vindt publieke omroep links noch rechts

Hilversum, 22 febr. Tweederde van de Nederlanders vindt de programma`s van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) links noch rechts. Ongeveer 28 procent vindt ze (enigszins) links, 6 procent (enigszins) rechts. Dat blijkt uit imago-onderzoek dat bureau Synovate (voorheen Interview-NSS ) heeft uitgevoerd in opdracht van de NPO. Opvallend is dat tweederde van de ondervraagden meent dat commerciële zenders geen politiek oordeel in hun programma`s laten doorklinken. 23 Procent vindt de commerciële programma`s (enigszins) rechts, 10 procent juist weer (enigszins) links. Critici verwijten de publieke omroep regelmatig te veel programma`s met een linkse signatuur te brengen voor een randstedelijke elite. In het onderzoek is ook gekeken of Nederlanders de publieke omroep elitair of volks vinden; 55 procent vindt de programma`s volks noch elitair. Een kwart beoordeelt ze als (enigszins) volks, 21 procent zegt elitair.