Meezingen met Mysterie Jets

Met Eel Pie Island (het Londense Ruigoord) als thuisbasis en een vijftigplusser (de vader van zanger Blaine Harrison) op gitaar, viel Mystery Jets twee jaar geleden nogal op. Dat het debuutalbum ook nog eens lekker in het gehoor lag, maakte van het indiebandje begin 2006 de niet-te-missen-band van het jaar. Daarna nam de buzz af, niet in het minst omdat de band zich focuste op Amerika.

Twee jaar later is vader Harrison, vrijwillig, vervangen door een jongere gitarist en staat hun tweede cd op het punt van uitkomen. Het album, 21, is geproduceerd door Erol Akal die eerdaags – waarschijnlijk – ook achter de knoppen bij Franz Ferdinand zal plaatsnemen. De eerste single Young Love is leuk en bevat behalve vrolijke meezingteksten en een speels clipje gastvocalen van Laura Marling. Zij is na Adele en Duffy de zoveelste sensatie op het ‘jonge zingende meisjes’-front.

Beth Ditto en Jarvis Cocker zijn, als je er even over nadenkt, een ontzettend logische combinatie. Vandaar dat de stevige Gossip-zangeres en iele Pulp-zanger een klein jaar geleden samen de Britse Shockwave NME Awards hebben opgeleukt. Het filmpje van het duet staat sindsdien op YouTube. Toch is besloten de versie die het duo van Heaven 17’s Temptation maakte voor een goed doel op single uit te brengen. Niet fysiek, maar digitaal via iTunes.

De re-edit die DJ Pilooski maakte van Frankie Valli & The Four Seasons’ Beggin’ zwerft al geruime tijd over internet. Toch duikt het nummer pas sinds kort op tijdens de Nederlandse dansavonden. Beter laat dan nooit, want het nummer is erg leuk.

myspace.com/mysteryjets, Frankie Valli op YouTube