Maurice de Vlaminck in Parijs

Maurice de Vlaminck in Parijs Al direct bij binnenkomst een veelkleurig boeket. Vervolgens een stuk muur met stillevens en landschappen die één voor één talloze nuances van rood onthullen. De expositie in het Musée du Luxembourg toont met ruim 69 doeken en keramiek uit 1900 t/m 1915 dat de Franse schilder de Vlaminck (1876-1958), de ‘marginale fauve’, bovenal een colorist was. In Chatou maakt Vlaminck hij in 1900 kennis met André Derain en besloot kunstenaar te worden. Hij bewonderde van Gogh en sloot zich met Matisse en van Dongen in 1905 bij de Fauves (de wilden) aan. Na zijn bezoek aan de retrospectief van Cézanne werden zijn kleuren soberder. T/m 20 jul in het Musée du Luxembourg, 19, rue de Vaugirard, Parijs, www.museeduluxembourg.fr

Al direct bij binnenkomst een veelkleurig boeket. Vervolgens een stuk muur met stillevens en landschappen die één voor één talloze nuances van rood onthullen. De expositie in het Musée du Luxembourg toont met ruim 69 doeken en keramiek uit 1900 t/m 1915 dat de Franse schilder de Vlaminck (1876-1958), de ‘marginale fauve’, bovenal een colorist was. In Chatou maakt Vlaminck hij in 1900 kennis met André Derain en besloot kunstenaar te worden. Hij bewonderde van Gogh en sloot zich met Matisse en van Dongen in 1905 bij de Fauves (de wilden) aan. Na zijn bezoek aan de retrospectief van Cézanne werden zijn kleuren soberder.

T/m 20 jul in het Musée du Luxembourg, 19, rue de Vaugirard, Parijs, www.museeduluxembourg.fr