Martinus verder in Champions League

De volleybalsters van Dela Martinus hebben gisteravond de derde ronde bereikt van het toernooi om de Champions League. De ploeg van coach Avital Selinger versloeg in de eigen hal in Amstelveen het Poolse Winiary Bakalland Kalisz met 3-0. De setstanden waren 30-28, 25-18 en 25-17. De overwinning was ruim voldoende om de (onnodige) nederlaag met 2-3 van precies een week geleden in Polen goed te maken.

In de volgende ronde kan Martinus ten koste van het Russische Zaretsjie Odintsovo een ticket binnenhalen voor de Final Four, die eind volgende maand in het Spaanse Murcia wordt gehouden. De Russinnen schakelden gisteravond het Poolse PILA uit. Martinus speelt op 6 maart eerst een uitwedstrijd tegen Zaretsjie. Precies een week later is de returnwedstrijd in Amstelveen.

Martinus begon gisteravond slecht aan het duel. De internationals van Selinger kwamen met 11-5 achter, maar vochten zich vervolgens terug in de set. Die werd uiteindelijk ook nog door Martinus gewonnen, maar de Nederlandse vrouwen lieten wel enkele setpunten liggen alvorens door te drukken.

De winst was cruciaal. Martinus putte er kracht uit en had verder geen moeite meer met de Poolse opponent. De twee resterende sets werden in 24 en 25 minuten binnengehaald. (ANP)