Kunst die gek maakt

Kunst die gek maakt Het zal je maar gebeuren dat je tijdens de vakantie een acute psychose krijgt door alle overrompelende schoonheid van de kunst die je ziet. Het overkwam de Franse schrijver Stendhal (1783-1842) tijdens zijn vakantie in Italië. Sindsdien is zijn naam verbonden aan het syndroom dat iemand zo onder de indruk raakt van het moois dat hij ziet dat hij er psychotisch van wordt. In Galerie Herenplaats is de expositie Stendhal Syndroom, kunst die gek maakt te zien door zgn outsiders in de kunstwereld, mensen met een geestelijke of lichamelijke handicap. Ook is er een boek over het onderwerp verschenen. Stendhal t/m 30 maart Galerie Atelier Herenplaats, Schiedamse Vest 56-58, Rotterdam. Ma t/m vr 13-17u Inl www.herenplaats.nl

Het zal je maar gebeuren dat je tijdens de vakantie een acute psychose krijgt door alle overrompelende schoonheid van de kunst die je ziet. Het overkwam de Franse schrijver Stendhal (1783-1842) tijdens zijn vakantie in Italië. Sindsdien is zijn naam verbonden aan het syndroom dat iemand zo onder de indruk raakt van het moois dat hij ziet dat hij er psychotisch van wordt. In Galerie Herenplaats is de expositie Stendhal Syndroom, kunst die gek maakt te zien door zgn outsiders in de kunstwereld, mensen met een geestelijke of lichamelijke handicap. Ook is er een boek over het onderwerp verschenen.

Stendhal t/m 30 maart Galerie Atelier Herenplaats, Schiedamse Vest 56-58, Rotterdam. Ma t/m vr 13-17u Inl www.herenplaats.nl