Helen Levitt in Hannover

Helen Levitt in Hannover Op haar zwerftochten door de straten van New York maakte Helen Levitt in de jaren dertig en veertig tijdloze portretten. Levitt (1913) hield van haar stad en haar belangstelling ging vooral uit naar alledaagse teferelen. Naar kinderen, vrouwen en mannen, naar tieners en bejaarden, naar mensen die onderweg zijn of op iets wachten. Die bij elkaar staan of zitten, met elkaar lachen, ruziën of zich beschaamd verzoenen. Karakteristiek voor Levitts foto’s is de perfecte compositie, hoewel de kunstenares nooit iets arrangeert. Daarbij ontstaan momenten van grote poëzie. T/m 25 mei in het Sprengel Museum, Kunt-Schwitters-Platz, Hannover. Di 10-20u, wo-zo 10-18u. Info: 0049-51116843875 en www.sprengel-museum.de. Levitt, Helen

Op haar zwerftochten door de straten van New York maakte Helen Levitt in de jaren dertig en veertig tijdloze portretten. Levitt (1913) hield van haar stad en haar belangstelling ging vooral uit naar alledaagse teferelen. Naar kinderen, vrouwen en mannen, naar tieners en bejaarden, naar mensen die onderweg zijn of op iets wachten. Die bij elkaar staan of zitten, met elkaar lachen, ruziën of zich beschaamd verzoenen. Karakteristiek voor Levitts foto’s is de perfecte compositie, hoewel de kunstenares nooit iets arrangeert. Daarbij ontstaan momenten van grote poëzie. T/m 25 mei in het Sprengel Museum, Kunt-Schwitters-Platz, Hannover. Di 10-20u, wo-zo 10-18u. Info: 0049-51116843875 en www.sprengel-museum.de.