Haagse raad stemt in met plan ADO

DEN HAAG, 22 febr. De Haagse gemeenteraad heeft gisteravond ingestemd met het reddingsplan voor voetbalclub ADO Den Haag. Daarmee is een belangrijke horde genomen voor het behoud van de club. De raad stemde in met een versoepeling van de voorwaarden van een lening van 6,5 miljoen euro. De gemeente verdubbelt de looptijd tot twintig jaar en verlaagt de rente. John Arzbach, algemeen directeur van ADO, meldde eerder op de dag al dat er een principeovereenkomst is gesloten tussen de club, de Stichting Stadion Ontwikkeling (SSO) en de Rijswijkse investeerder Van der Kallen. Van der Kallen zegde ADO ongeveer 8 miljoen euro toe. In ruil krijgt hij een groot deel van de aandelen en wordt de investeerder feitelijk eigenaar van de club. Het hoofdgebouw blijft eigendom van de SSO.