‘Gazza’ volkomen ontredderd

Voor het leven van Paul Gascoigne wordt sinds gisteren gevreesd. De 40-jarige voetbalheld van weleer werd woensdag in ontredderde toestand opgenomen in een psychiatrische inrichting. Personeel van het Hilton Hotel in Gateshead had de politie ingeschakeld, omdat ‘Gazza’ zich uiterst vreemd gedroeg.

Gascoigne, die al twintig jaar verslaafd is aan alcohol en drugs, logeerde eerder in een ander hotel. Daar had hij zich dagenlang opgesloten. Wanneer personeel aanklopte, verscheen hij met een verdwaasd hoofd waarop hij met eyeliner ‘MAD’ had geschreven. Soms liep hij door het hotel met speelgoedpapegaaien die ‘fuck off’ riepen wanneer hij mensen tegenkwam.

Hij bestelde via roomservice rauwe lever, omdat dat goed voor zijn bloed zou zijn. Hij bestelde dagelijks cocaïne en whisky. Op weg naar het politiebureau sloeg hij onophoudelijk met zijn hoofd tegen de zijkant van de auto.

Gascoigne was in de jaren tachtig en negentig de beste voetballer van Engeland. Twee jaar geleden verscheen Being Gazza, my journey to hell and back, een boek dat hij samen met zijn psychiater schreef. Het gaat over zijn therapiesessies, zijn slechte jeugd en alcolhol- en drugsgebruik.