Een Carmen van het Noorden

Een Carmen van het Noorden Het Zuidelijk Toneel brengt een variant op de opera Carmen van Bizet. Carel van Alphenaar schreef een nieuwe tekst, waarin de hoofdpersoon geen jonge wilde zigeunerin is, maar een machtige zakenvrouw, gespeeld door zangeres Lucia Meeuwsen. Ze loopt al tegen de zestig en door de jaren heen heeft haar lichaam z’n meisjesstrakheid verloren. In een vlammend rode robe daagt Meeuwsens Carmen de mannen uit, en bezingt haar rimpels. Bob Zimmerman bewerkte de muziek van Bizet en schreef er zelf zestien aria’s bij, prettig in het gehoor liggend, begeleid door drie bevlogen musici, met klanken die refereren aan Stravinsky, Fauré en Mozart. Tournee t/m 30/3. Info: 040-2460656 en www.hzt.nl.

Het Zuidelijk Toneel brengt een variant op de opera Carmen van Bizet. Carel van Alphenaar schreef een nieuwe tekst, waarin de hoofdpersoon geen jonge wilde zigeunerin is, maar een machtige zakenvrouw, gespeeld door zangeres Lucia Meeuwsen. Ze loopt al tegen de zestig en door de jaren heen heeft haar lichaam z’n meisjesstrakheid verloren. In een vlammend rode robe daagt Meeuwsens Carmen de mannen uit, en bezingt haar rimpels. Bob Zimmerman bewerkte de muziek van Bizet en schreef er zelf zestien aria’s bij, prettig in het gehoor liggend, begeleid door drie bevlogen musici, met klanken die refereren aan Stravinsky, Fauré en Mozart.

Tournee t/m 30/3. Info: 040-2460656 en www.hzt.nl.