Darth Vader

Darth Vader In Brussel, hoofdstad van ons buurland, is vorig weekeinde de grootste en misschien ook de wreedste luchtballon ter wereld opgeblazen. De ballon heeft de vorm van het masker van niemand minder dan Darth Vader, assistent van slechterik Alpatine, uit Star Wars. De Darth Vader Balloon, die 26 meter hoog en 21 meter breed is, is onderdeel van de Star Wars-expo die in Brussel te bezichtigen is. Op die tentoonstelling kun je meer dan 280 originele rekwisieten, kostuums, decorstukken en ruimtetuigen uit de zes verschillende Star Wars-films zien. De tentoonstelling loopt door tot juni. Tot dan zal Darth Vader, als het weer het toelaat, elke 13 uur worden opgeblazen. (foto: AFP) An hot air balloon in the shape of Darth Vader from the Star Wars rises at the Tours and Taxis site as part of the Star Wars exhibition on February 12, 2008 in Brussels. AFP PHOTO/ DOMINIQUE FAGET AFP

In Brussel, hoofdstad van ons buurland, is vorig weekeinde de grootste en misschien ook de wreedste luchtballon ter wereld opgeblazen. De ballon heeft de vorm van het masker van niemand minder dan Darth Vader, assistent van slechterik Alpatine, uit Star Wars. De Darth Vader Balloon, die 26 meter hoog en 21 meter breed is, is onderdeel van de Star Wars-expo die in Brussel te bezichtigen is. Op die tentoonstelling kun je meer dan 280 originele rekwisieten, kostuums, decorstukken en ruimtetuigen uit de zes verschillende Star Wars-films zien. De tentoonstelling loopt door tot juni. Tot dan zal Darth Vader, als het weer het toelaat, elke 13 uur worden opgeblazen. (foto: AFP)