Contrastrijk Sovjetleven

Contrastrijk Sovjetleven De wereld zag er omgekeerd uit op de foto’s van de Russische fotograaf Alexander Rodchenko, die als schilder en beeldhouwer begon. Hij vereerde het communisme en legde het contrastrijke Sovjetleven vast. Een expositie in de Hayward Gallery overkoepelt twintig jaar van zijn werk en de dynamische, originele foto’s en fotomontages van mensen en gebouwen tonen zijn veelzijdigheid. Er zijn gevoelige portretten van de dichter Vladimir Mayakovsky en Rodchenko’s vrouw Varvara Stepanova en foto's van demonstraties en straattaferelen. T/m 27 april, Alexander Rodchenko: Revolution in Photography, Hayward Gallery, Southbank Centre, Belvedere Road Londen SE1, 0044871 663 2519 & www.haywardgallery.org.uk

De wereld zag er omgekeerd uit op de foto’s van de Russische fotograaf Alexander Rodchenko, die als schilder en beeldhouwer begon. Hij vereerde het communisme en legde het contrastrijke Sovjetleven vast. Een expositie in de Hayward Gallery overkoepelt twintig jaar van zijn werk en de dynamische, originele foto’s en fotomontages van mensen en gebouwen tonen zijn veelzijdigheid. Er zijn gevoelige portretten van de dichter Vladimir Mayakovsky en Rodchenko’s vrouw Varvara Stepanova en foto's van demonstraties en straattaferelen.

T/m 27 april, Alexander Rodchenko: Revolution in Photography, Hayward Gallery, Southbank Centre, Belvedere Road Londen SE1, 0044871 663 2519 & www.haywardgallery.org.uk