Carice met Casanova Bokma

Carice met Casanova Bokma In De gravin van Parma treffen twee grootheden van het nederlands toneel elkaar : Carice van Houten en Pierre Bokma. Na Gloed en Kentering van een huwelijk bewerkt Ursul de Geer voor de derde keer een liefdesroman van Sandor Marai voor toneel. De gravin van Parma (1940) gaat over Casanova, die het bizarre verzoek krijgt van zijn oude rivaal, de graaf van Parma, of hij een nacht met diens vrouw Francesca wil doorbrengen en wel zo dat zij aan het eind van die nacht voorgoed genezen is van haar liefde voor Casanova. Francesca is de vrouw om wie Casanova vijf jaar eerder met de graaf duelleerde. Uiteindelijk is het echter Francesca zelf die de beslissing neemt. Première 1 mrt Tournee t/m 28 juni. Info www.impresariaatwallis.nl.

In De gravin van Parma treffen twee grootheden van het nederlands toneel elkaar : Carice van Houten en Pierre Bokma. Na Gloed en Kentering van een huwelijk bewerkt Ursul de Geer voor de derde keer een liefdesroman van Sandor Marai voor toneel. De gravin van Parma (1940) gaat over Casanova, die het bizarre verzoek krijgt van zijn oude rivaal, de graaf van Parma, of hij een nacht met diens vrouw Francesca wil doorbrengen en wel zo dat zij aan het eind van die nacht voorgoed genezen is van haar liefde voor Casanova. Francesca is de vrouw om wie Casanova vijf jaar eerder met de graaf duelleerde. Uiteindelijk is het echter Francesca zelf die de beslissing neemt. Première 1 mrt

Tournee t/m 28 juni. Info www.impresariaatwallis.nl.