Brit Music Awards voor Take That en Arctic Monkeys

rotterdam. Take That, de Arctic Monkeys en de Foo Fighters waren woensdagnacht de grote winnaars van de Brit Music Awards in Londen. Alle drie sleepten ze twee prijzen in de wacht. De herrezen boyband Take That won de prijs voor beste Britse live- act. Shine werd door het publiek gekozen als beste single. Net als vorig jaar wonnen de Arctic Monkeys de prijzen voor beste Britse groep en beste album. De Amerikaanse band Foo Fighters werden gekozen als beste internationale groep en hun Echoes, Silence, Patience & Grace ontving de prijs voor beste album. De grote winnares van vorig jaar, Amy Winehouse, verzorgde een van de live-optredens. ”Make some noise for my husband Blake”, droeg ze het publiek op, haar man Blake Fielder-Civil zit in de gevangenis. Winehouse trad op samen met producer Mark Ronson, die de prijs voor beste Britse mannelijke artiest in de wacht sleepte. Hij is de eerste niet-zanger die deze prijs won. Beste Britse vrouwelijke artiest werd Kate Nash.