Blokker is nergens zonder Rouvoet

Grutjes, columnist Jan Blokker had weer eens een writer`s block. Gelukkig heeft hij een remedie. Boven zijn schrijfmachine hangt een bescheiden portretje van ChristenUnie-voorman André Rouvoet. Eronder hangt ook een lijstje met christenwoordjes, zodat Blokker ze niet vergeet. Orthodox, strenggereformeerd, Statenvertaling, en nog een paar.

Als Blokker een paar minuten naar dat lijstje kijkt, krijgt hij zo weer een nieuwe ingeving. Fijn hoor. Dan plukt-ie even aan zijn babyblauwe truitje, en zet hij zijn ernstige hoofd op, net zoals op de foto in de krant, en ratelen de woorden uit z`n vingers.

Woensdag borrelde er zo een heel aardig stukje naar boven over de voortplantingsfilosofie van Rouvoet. Heel leuk. Want, in de Bijbel kan Blokker daar ook wel een en ander over vinden.

Heel soms denkt Blokker: schrijf ik niet te veel over die Rouvoet? Immers, de afgelopen jaren heeft hij er toch al zo`n dertig stukjes aan besteed. Dat het niemand opvalt, heeft Blokker wel eens verbaasd.

Woensdag vroeg Rouvoet er ook wel om want hij had zomaar een idee over de politiek. Waar moet die arme, oude Jan Blokker in vredesnaam naar toe met zijn writer`s block, als christelijke politici allemaal hun mond zouden gaan houden?