Archeoloog worden

Archeoloog worden KINDEREN Archeologen in de dop kunnen in het Rijksmuseum van Oudheden graven in een zandbak voor de Egyptische tempel met de werktuigen en gereedschappen die echte archeologen ook gebruiken. Daarna maken ze een rapport over hun werk. En iedereen die graag een echte restaurator wil zijn, kan voorwerpen restaureren. Onder de noemer Egyptomania zijn er behalve deze ‘Egyptische activiteiten’ films over het oude Egypte, speurtochten en kinderrondleidingen (zo 13u en 14u) . En in ‘Restauratie op Zaal’ worden elke woensdagmiddag kopieën van de beelden uit de Oudheid gerestaureerd. Egyptomia t/m 2 maart Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28, Leiden. Open ma 25 febr, di-vr 10-17, 12-17u. Inl www.rmo.nl

Archeologen in de dop kunnen in het Rijksmuseum van Oudheden graven in een zandbak voor de Egyptische tempel met de werktuigen en gereedschappen die echte archeologen ook gebruiken. Daarna maken ze een rapport over hun werk. En iedereen die graag een echte restaurator wil zijn, kan voorwerpen restaureren. Onder de noemer Egyptomania zijn er behalve deze ‘Egyptische activiteiten’ films over het oude Egypte, speurtochten en kinderrondleidingen (zo 13u en 14u) . En in ‘Restauratie op Zaal’ worden elke woensdagmiddag kopieën van de beelden uit de Oudheid gerestaureerd.

Egyptomia t/m 2 maart Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28, Leiden. Open ma 25 febr, di-vr 10-17, 12-17u. Inl www.rmo.nl