Anders kijken

Anders kijken Het Centraal Museum toont met de expositie Standpunten zijn collectie moderne kunst in een nieuwe, verfrissende context. Thema’s als massacultuur, politiek, vrijheid en elite vormen het vertrekpunt voor een experimentele kijk op de collectie, waarbij de traditionele kunsthistorische kaders worden losgelaten. Zeven hedendaagse kunstenaars voegen er actuele en persoonlijke standpunten aan toe, door muurtekeningen te maken die een relatie aangaan met de getoonde kunstwerken. Gekozen is voor de invalshoeken vrijheid, politiek, elite, realisme, massacultuur, onderbewustzijn en melancholie. Standpunten. Anders kijken naar de collectie moderne kunst t/m 2 juni Centraal Museum, Nicolaikerkhof, Utrecht.

Het Centraal Museum toont met de expositie Standpunten zijn collectie moderne kunst in een nieuwe, verfrissende context. Thema’s als massacultuur, politiek, vrijheid en elite vormen het vertrekpunt voor een experimentele kijk op de collectie, waarbij de traditionele kunsthistorische kaders worden losgelaten. Zeven hedendaagse kunstenaars voegen er actuele en persoonlijke standpunten aan toe, door muurtekeningen te maken die een relatie aangaan met de getoonde kunstwerken. Gekozen is voor de invalshoeken vrijheid, politiek, elite, realisme, massacultuur, onderbewustzijn en melancholie.

Standpunten. Anders kijken naar de collectie moderne kunst t/m 2 juni Centraal Museum, Nicolaikerkhof, Utrecht.