ADO Den Haag lijkt van de ondergang gered

Voetbalclub ADO Den Haag lijkt gered van een faillissement. Algemeen directeur John Arzbach zei gisteren dat er „een goede basis ligt” voor een oplossing, maar dat de club er nog niet is. „Er moet nog een aantal hobbels worden genomen.”

De club heeft met de Stichting Stadion Ontwikkeling (SSO) en de Rijswijkse investeerder Van der Kallen een overeenkomst gesloten. In het voorstel heeft de gemeente Den Haag de voorwaarden die zijn verbonden aan het terugbetalen van een lening van 6,5 miljoen euro versoepeld door de looptijd te verlengen en de rente te verlagen. Van der Kallen heeft ongeveer 8 miljoen euro toegezegd.

„Met ADO is afgesproken dat de club niet tien, maar twintig jaar krijgt om de schuld af te lossen. Daarbij houden we er rekening mee of de club op het hoogste niveau voetbalt of in de eerste divisie”, legde de Haagse wethouder Sander Dekker (sport) uit. De Haagse gemeenteraad moet tijdens een extra raadsvergadering nog toestemming geven voor het principeakkoord. Bovendien moet de club met een grote groep crediteuren tot een akkoord komen.

Van der Kallen, volgens Arzbach een trouwe ADO-fan, krijgt in ruil voor zijn investering een groot deel van de aandelen in handen en het recht van eerste hypotheek op het hoofdgebouw. Daarmee wordt Van der Kallen feitelijk de eigenaar van de club. Het hoofdgebouw blijft eigendom van de SSO.

Voorzitter Arzbach gaf aan dat er binnen ADO nog maatregelen genomen moeten worden. ADO Den Haag zal moeten bezuinigen en de organisatie grondig moeten saneren. (ANP)