70 jaar Robbedoes in Brussel

70 jaar Robbedoes in Brussel BUITENLAND Op 21 april 1938 verscheen de eerste aflevering van Spirou, een weekblad met stripverhalen van Belgische tekenaars. Het zeventigjarige bestaan van dit revolutionaire tijdschrift, dat vanaf nummer 28 als Robbedoes ook een Nederlandstalige versie kreeg (tot 2005), wordt met een grote expositie gevierd in het Brusselse Stripmuseum. Meer dan 500 stripfiguren maakten hun opwachting in het blad, van Robbedoes, Guust Flater en De Smurfen tot Lucky Luke. De nadruk van de expositie ligt op de zogezegd chaotische sfeer op de redactie. Het weekblad Robbedoes: de avonturen van een redactie t/m 8 juni Belgisch Centrum voor het Beeldverhaal, Zandstraat 20, Brussel. Di t/m zo 10-18u. Inl 0032 22191980 & www.stripmuseum.be 3500e nummer van de Nederlandse uitgave van het striptijdschrift Robbedoes

Op 21 april 1938 verscheen de eerste aflevering van Spirou, een weekblad met stripverhalen van Belgische tekenaars. Het zeventigjarige bestaan van dit revolutionaire tijdschrift, dat vanaf nummer 28 als Robbedoes ook een Nederlandstalige versie kreeg (tot 2005), wordt met een grote expositie gevierd in het Brusselse Stripmuseum. Meer dan 500 stripfiguren maakten hun opwachting in het blad, van Robbedoes, Guust Flater en De Smurfen tot Lucky Luke. De nadruk van de expositie ligt op de zogezegd chaotische sfeer op de redactie.

Het weekblad Robbedoes: de avonturen van een redactie t/m 8 juni Belgisch Centrum voor het Beeldverhaal, Zandstraat 20, Brussel. Di t/m zo 10-18u. Inl 0032 22191980 & www.stripmuseum.be