60 jaar Magnum Foto's

60 jaar Magnum Foto's Vier forse projectieschermen in een donker geverfde zaal van de expositie Magnum 60 jaar. De schermen zijn verbonden met computers die foto’s bevatten van leden van het fameuze collectief. Met een muisklik kunnen bezoekers bepalen of ze iets willen zien van de oprichters Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, David Seymour en George Rodger of de oorlogsreportages van Paolo Pellegrin. Het agentschap Magnum is in handen van de fotografen zelf en zij bepalen via ballotage wie mag toetreden. Behalve de projecties bevat de expositie nog twee lange wanden met foto’s, teksten, citaten en boeken. 60 jaar Magnum Photos t/m 12 mei in Stedelijk Museum CS, Oosterdokskade 5, Amsterdam. Dag 10-18u. LEBANON. Beirut . August 2006. Moments after an Israeli air strike destroyed several buildings in Dahia. Contact email: New York : photography@magnumphotos.com Paris : magnum@magnumphotos.fr London : magnum@magnumphotos.co.uk Tokyo : tokyo@magnumphotos.co.jp Contact phones: New York : +1 212 929 6000 Paris: + 33 1 53 42 50 00 London: + 44 20 7490 1771 Tokyo: + 81 3 3219 0771 Image URL: http://www.magnumphotos.com/Archive/C.aspx?VP=Mod_ViewBoxInsertion.ViewBoxInsertion_VPage&R=2K7O3R9NP1ML&RP=Mod_ViewBox.ViewBoxZoom_VPage&CT=Image&SP=Image&IT=ImageZoom01&DTTM=Image&SAKL=T Pellegrin, Paolo;Magni

Vier forse projectieschermen in een donker geverfde zaal van de expositie Magnum 60 jaar. De schermen zijn verbonden met computers die foto’s bevatten van leden van het fameuze collectief. Met een muisklik kunnen bezoekers bepalen of ze iets willen zien van de oprichters Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, David Seymour en George Rodger of de oorlogsreportages van Paolo Pellegrin. Het agentschap Magnum is in handen van de fotografen zelf en zij bepalen via ballotage wie mag toetreden. Behalve de projecties bevat de expositie nog twee lange wanden met foto’s, teksten, citaten en boeken.

60 jaar Magnum Photos t/m 12 mei in Stedelijk Museum CS, Oosterdokskade 5, Amsterdam. Dag 10-18u.