Wethouder A’dam toch betrokken bij lesbrief

De Amsterdamse wethouder Hennah Buyne (Educatie) heeft zich met een omstreden lesbrief bemoeid. Ze schrijft dat vandaag in een brief aan de gemeenteraad. Eerder zei ze zich niet met de inhoud van het boekje te hebben beziggehouden.

De tekst moet scholen helpen onderwerpen als vrijheid van meningsuiting bespreekbaar te maken en zo spanningen onder leerlingen te voorkomen. Een passage die waarschuwde voor politici die bepaalde bevolkingsgroepen zwart maken, leidde tot ophef. De PVV van Geert Wilders meende dat de tekst over die partij ging.

Buyne verzocht de opsteller van de brief, het Centrum voor Nascholing, vorige week die passage aan te passen. Tegen de raad zei ze toen zich verder niet met de lesbrief bemoeid te hebben.

Nu schrijft de wethouder echter dat ze twee eerdere versies niet heeft geaccepteerd. Zo was ze ontevreden over een plaatje van een militair die een moslim achtervolgde. „Ik betreur het als ik in de raad mijn rol niet helder heb geschetst”, schrijft Buyne. (ANP)