Veel bewolking

De aangevoerde lucht wordt almaar milder. Daardoor zou het aanstaande zondag in het zuiden weleens 15 graden kunnen worden.

Ondertussen schampen ook storingen ons land, met als gevolg vrij veel bewolking maar op de meeste plekken slechts af en toe een beetje regen. Na het weekeinde gaat dat ‘beetje’ over in serieuzere neerslag.

Vanavond en vannacht zal het grotendeels bewolkt zijn en ook wat nevelig. In de regio’s langs de oostgrens kan het wat miezeren. Onder de bewolking koelt het niet verder af dan tot een graad of 8.

Morgen zal het stevig regenen in Schotland, Denemarken en ten noorden van de Wadden. Onze noordelijke provincies zullen daardoor morgenochtend ook enkele uren regenachtig zijn.

Ook morgenmiddag kan het verspreid wat miezeren. De zuidwestelijke wind trekt stevig aan en wordt boven land gemakkelijk vrij krachtig, 5 Bft, en aan de kust veelal krachtig, 6 Bft. Aan de noordwestkust zal het in de middag tijdelijk hard waaien, kracht 7. De maximumtemperatuur schommelt rond 12 graden.

Ook zaterdag drijven er vele wolkenvelden over en valt er soms een spat regen. De wind is dan wat afgenomen en het wordt in de middag zo’n 9 graden op de Wadden tot 13 of 14 graden in Noord-Brabant en Limburg. Zondag draait de wind naar het zuiden. Vanuit België breekt dan heel geleidelijk, en tijdelijk, de zon door.