Rechtszaak rond dode tasjesdief vertraagd

De behandeling van de rechtszaak tegen Germaine C. (46) die in 2005 een tasjesdief doodreed, is vanochtend weer niet begonnen. De rechtbank werd vanochtend gewraakt door advocaat C. Korvinus omdat de rechters volgens hem niet meer onpartijdig waren. Eerder werd de rechtszaak vertraagd omdat de verdachte vrouw niet aanwezig was. Zij werd gisteren aangehouden nadat de rechtbank het Openbaar Ministerie had opgedragen haar aan te houden om bij de zitting vandaag aanwezig te zijn.

De vrouw weigert in de zittingszaal te verschijnen omdat ze naar eigen zeggen aan grote angsten lijdt en niet in staat is vragen te beantwoorden. Advocaat Korvinus vroeg daarom vanochtend de zaak zonder haar te behandelen, maar dat verzoek wees de rechtbank af. Daarna vroeg hij of de verdachte dan achter gesloten deuren zou kunnen worden gehoord. Ook dat verzoek wees de rechtbank af. Daarop besloot Korvinus de rechtbank te wraken, omdat zij bij de vorige zitting een aantal weken geleden zelf had geopperd dat de vrouw achter gesloten deuren kon worden ondervraagd. Daarmee heeft de rechtbank volgens Korvinus de schijn van partijdigheid op zich geladen. Uitspraak van de wrakingskamer stond voor vanmiddag gepland.