Radio Voorkeur

Desmet Live. Scheikundige André Klukhuhn over zijn boek Alle mensen heten Janus, over de verhouding tussen kunst en wetenschap. Verder o.m. een debat met strafrechtdeskundige Dieter Schaffmeister over de toegang van het Openbaar Ministerie tot een database met de vingerafdrukken van alle Nederlanders. Tast deze maatregel in naam van de veiligheid onze privacy aan? Criminologe Ellie Lissenberg zet zich in voor de klokkenluider onder eigen naam, die vaak in de steek wordt gelaten, terwijl het verklikkers makkelijker wordt gemaakt Zie ook www.desmetlive.nl. Radio5, 18.05-19.50u.

Kunststof. Ingmar Heytze over zijn nieuwste dichtbundel Elders in de wereld over brandkasten, diplomaten en gangsters, maar ook over meubelboulevards en Tom Tom. Radio1, 19.00-20.00u.

Napels. Giel Beelen kijkt naar zijn gedroomde toekomst. Radio 5, 20.02-21.02u.

De Avonden. De filosofen Albert van der Schoot en Rob van Gerwen over hun boek Kunst als morele vrijplaats, psychologe Joan Strater vertelt over Kinderen die haten, een boek van de auteurs Fritz Redl en David Wineman. Radio 6, 20.02-22.00.u