op nrcnext.nl

Vandaag in het nieuws

Laatste dag dat Bush in Afrika is Clinton en Obama in debat in Texas Premier Sharif in gesprek met Zardari, winnaar van de parlementsverkiezingen in Pakistan Servisch premier Kostunica roept de bevolking op vandaag te protesteren tegen de onafhankelijkheidsverklaring van Kosovo Het Internationaal Olympisch Comité maakt bekend of Moskou of Singapore de eerste Jeugd Olympische Spelen in 2010 mag organiseren Seizoenspresentatie Nederlandse Opera Start proces tegen verdachte moord Sévèke Returnwedstrijden derde ronde UEFA Cup.

Het nieuws in 1 minuut

Even snel bijgepraat worden over het nieuws van vandaag? RTL brengt je elke dag in 1 minuut op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen.

Klik onderaan op het rode bolletje met de camera.

Cd van de week

Los Campesinos!

De muziek van popgroep Los Campesinos! is springerig en opgewonden, onvergelijkbaar met elke andere indierockband van nu, schrijft recensent Jan Vollaard. De cd Hold On Now, Youngster… is deze week de cd van de week. Volgens de popgroep moet het maar eens afgelopen zijn met de verstikkende invloed van rechtlijnige gitaarbands als The Libertines en The Strokes.

Lees de recensie en beluister de gehele cd via nrcnext.nl/muziek

Vandaag in de weblogs

China wil alleen eigen ‘Sponge Bob'

„Mijn zoontje kan erover mee praten. Buitenlandse kinderen vinden Chinese televisie meestal niet leuk omdat er heel weinig buitenlandse cartoons worden uitgezonden.

Het wordt nog minder leuk want China gaat Sponge Bob, Pokemon, Bugs Bunny, Scooby Doo en de Flintstones van de buis weren om de eigen tekenfilmindustrie te beschermen.”

Lees de blog van China-correspondent Bettine Vriesekoop via nrc.nl/china

New York gewoon?

Correspondent Freek Staps schrijft over New York: „Je komt als toerist in New York, en je ziet een skyline die je al kent, een straatbeeld uit de film. Je woont in New York en de stad blijkt in de praktijk z’n gewone kanten te hebben. Mensen gaan ook hier naar de wc, hebben toiletpapier nodig, wandelen daarvoor naar de winkel. Toch blijf ik me na 2,5 jaar in de stad verbazen.”

Lees waarover Freek Staps zich verbaast en schrijf over eigen ervaringen in New York via nrc.nl/newyork