Ook Duits Allianz getroffen door de kredietcrisis in VS

München, 21 febr. Het Duitse Allianz, de grootste verzekeraar van Europa, heeft in het vierde kwartaal van 2007 een nettowinst behaald van 665 miljoen euro. In dezelfde periode een jaar geleden was dat nog 1,3 miljard euro. De verzekeraar is via dochter Dresdner Bank flink getroffen door de hypotheekcrisis in de VS. Ondanks afschrijvingen bij Dresdner Bank en de lagere kwartaalwinst behaalde het concern volgens voorlopige cijfers over heel 2007 een nettowinst van 8 miljard euro, een record. De verzekeraar liet eerder weten dat alle financiële doelen vorig jaar zijn gehaald. Financial Times Deutschland berichtte vandaag dat Allianz mogelijk geïnteresseerd is in de aankoop van Postbank, een van de grootste banken van Duitsland. De verzekeraar zou volgens de krant daarover al gesprekken hebben gevoerd met eigenaar Deutsche Post.