Man veroordeeld tot 2,5 jaar na steekpartij sociale dienst Zeist

utrecht. De 23-jarige man die in oktober 2006 met een mes op drie medewerkers van de sociale dienst in Zeist instak, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2,5 jaar en tbs met dwangverpleging. Tot die uitspraak kwam de rechtbank van Utrecht gisteren. De eis was zes jaar. De rechtbank achtte poging tot moord op twee medewerkers bewezen. Bij de derde ging het volgens de rechtbank om een poging tot zware mishandeling. De verdachte, Farid B., zou tijdens de steekpartij hebben geleden aan schizofrenie. Hij is daarom sterk verminderd toerekeningsvatbaar. B. verklaarde zich te hebben voorbereid op het bloedbad door vooraf ”als een slager” twee messen te slijpen. Hij stak met een mes in de hoofden en halzen van een beveiliger en een baliemedewerker. Zij raakten levensgevaarlijk verwond.