Kas Bank: onrust schaadt winst niet

Amsterdam, 21 febr. Kas Bank verwacht een verdere stijging van de operationele winst dit jaar ondanks de onrust op de financiële markten. Dat meldde de bank vandaag bij de publicatie van de jaarcijfers. De operationele winst van de bank steeg vorig jaar met 22 procent tot 23,6 miljoen euro. Inclusief bijzondere posten kwam de winst uit op 50,9 miljoen euro, een toename van ruim 90 procent. Kas Bank heeft vorig jaar een boekwinst behaald op de verkoop van de zogeheten private banking-activiteiten, ofwel bankieren voor vermogende particulieren. Een andere meevaller was de verkoop van Euronext-aandelen. Dit leidde tot een resultaat van 16 miljoen euro. Kas Bank stelt dat ”de impact van de onrust op de financiële markten voor Kas Bank zeer beperkt is gebleven”. Aandeelhouders van de bank kunnen over 2007 een dividend tegemoetzien van 2,60 euro per aandeel, bijna een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor.