Internet Weblog van de dag

Televisie annex minicomputer ** FILE ** Apple TV is seen on display with the movie "The Incredibles" showing at the Apple store in Palo Alto, Calif. in this March 26, 2007 file photo. The latest software update, which arrived last week, takes the Apple TV to a whole new level: it can now download rented movies directly from iTunes, with no need to involve the home computer. Some of the movies are even in high definition, finally providing a picture that's a match for our flat-panel sets. (AP Photo/Paul Sakuma, file) Associated Press

Ingrijpend verbeterd. Weblog Hebben, over digitale gadgets – besteedt aandacht aan de Apple TV: „De Apple TV is een kleine computer met HDMI-uitgang en draadloze netwerkverbinding, waarmee je mediabestanden (muziek, film, foto’s) van een Windows pc of Maccomputer kunt afspelen op een groot scherm in de huiskamer. Het apparaat kwam een jaar geleden al op de markt, maar met de nieuwe Take 2 software is het platte kastje ingrijpend verbeterd. In plaats van een draadloze interface tussen pc en tv kan deze minicomputer nu zelfstandig films, podcasts en vodcasts downloaden en opslaan op de harde schijf (160GB/399 euro of 40 GB/299 euro). Ook onlinefoto’s, via Flickr.com of .Mac, zijn op het scherm te bekijken. In de vorige versie moest alle content die op de Apple TV stond, per se op een computer met iTunes te vinden zijn en daarmee gesynchroniseerd worden. Die koppeling met een externe computer is nu uitgebreid met een extra functie: de Apple TV is ook te gebruiken als Airtunes-punt, waardoor draadloos muziek gestreamd kan worden naar de woonkamer. Het kastje fungeert dan in feite als een externe speaker voor de computer. Het menu van Apple TV Take 2 is flink omgegooid, maar went snel. En de integratie met de iTunes Store is overal doorgevoerd”.Lees meer over gadgets waar het hebbenteamhebberig van wordt op nrc.nl/hebben