Hewitt uitgeschakeld, Haase stunt met zege op Murray in Ahoy

Rotterdam. De Australiër Lleyton Hewitt is gisteren in de eerste ronde van het ABN Amro-tennistoernooi uitgeschakeld. Hewitt, de winnaar van het toernooi in 2004, verloor in drie sets van de Italiaan Andreas Seppi: 3-6, 7-6 (4) en 7-6 (4). Robin Haase zorgde voor een sensatie door de als zesde geplaatste Schot Andy Murray te verslaan met 7-5 en 6-3. Murray won vorige week nog het toernooi van Marseille en staat sinds kort (weer) in de toptien. De zege op Murray was voor Haase zijn tweede overwinning op een toptienspeler in zijn nog prille carrière. Vorig jaar verraste Haase Tomas Berdych bij de Masters Series in Montreal. Haase staat sinds vorige week op plaats 94 van de wereldranglijst. Rafael Nadal heeft gisteren de tweede ronde bereikt door in twee sets Dmitri Toersonov te verslaan: 6-4 en 6-4.