Het gezin en de tv

Bij het artikel `Afwachten wat televisie biedt blijft erg in` (nrc.next, 19 februari) geeft de bijbehorende foto een blik in de huiskamer van de familie Webbe.

De moeder kijkt met een koptelefoon op naar een televisie op haar schoot. De vader zit gebiologeerd naar een ander tv-scherm te staren. Op de voorgrond zijn hun twee dochterjes te zien; voor hen zit er ook niets anders op dan televisie te kijken.

Op hun schoot hebben de meisjes twee knuffels - het enige wat herinnert aan een knus, gezellig gezin.

Wat ik me dan afvraag is: hoe ontwikkelen deze meisjes zich, als er geen leesboeken in huis zijn, geen speelgoed op de vloer, en geen aandacht van de ouders? Heeft de familie Webbe ooit overwogen de televisies de deur uit te doen?

Brieven en opiniestukken kunt u onder vermelding van naam en woonplaats sturen naar opinext@nrc.nl