Heineken: 20 procent beter resultaat dan in 2007 ondanks kosten

Amsterdam. Ondanks hogere inkoopkosten heeft Heineken een goed jaar gehad met een bedrijfsresultaat dat met 20 procent groeide tot 1,8 miljard euro. Wegens bijzondere afschrijvingen daalde de nettowinst echter met eenderde tot 800 miljoen euro. Het was al met al ”een uitstekend jaar”, stelde topman Jean-François van Boxmeer gisteren bij presentatie van de cijfers in Amsterdam. De hoeveelheid verkocht bier is met 5,5 procent gegroeid tot 139 miljoen hectoliter, terwijl de omzet met 6,2 procent is gestegen tot 12,5 miljard euro. De bijzondere afschrijving vorig jaar was met name een boete van de Europese Unie van ruim 200 miljoen euro wegens kartelafspraken met Grolsch en Bavaria. De nettowinst daalde extra hard doordat Heineken een jaar eerder juist bijzondere baten had uit de verkoop van een brouwerij in Spanje.