Eindelijk mag de reus uit de aarde

Eindelijk mag de reus uit de aarde Washington. Werklieden graven het beeld ‘The Awakening’ uit. De drie meter hoge sculptuur van een reus die zich probeert te ontworstelen aan de aarde, werd in 1980 geplaatst ter ere van de Internationale Sculpturen Conferentie. Kunstenaar J. Seward Johnson is de maker van het beeld, dat was bedoeld als tijdelijke installatie, maar de afgelopen 28 jaar zo massaal werd bezocht, dat het mocht blijven zitten. Nu is het beeld verkocht aan een lokale aannemer, voor 750.000 dollar. Het is inmiddels vervoerd over de weg, naar National Harbor, een grootschalig vastgoedproject dat wordt gerealiseerd in Prince George’s County, Maryland. Foto AFP Seward Johnson's sculpture "The Awakening" is removed from the ground before being driven on a truck from East Patomac Park in Washington to its new home at the National Harbor in Prince George's County, Maryland, February 20, 2008. The aluminum sculpture includes five cast elements and is more than 70 feet across. REUTERS/Larry Downing (UNITED STATES) REUTERS