Duits energiebedrijf wil windmolenpark

Rotterdam. Het Duitse energiebedrijf RWE wil voor de kust van Nederland twee grote windmolenparken bouwen. Het gaat om een van de grootste projecten op het gebied van windenergie ter wereld. Volgens een woordvoerder van RWE vergen de twee parken een investering van 4 à 5 miljard euro. Het bedrijf wil in totaal 2.000 megawatt (MW) aan vermogen plaatsen, dat is voldoende om een miljoen huishoudens van stroom te voorzien. Als de projecten doorgaan, is daarmee eenderde van de Nederlandse doelstelling voor 2020 gedekt. Volgens die doelstelling moet er in 2020 in totaal 6.000 MW aan windvermogen voor de kust komen Het eerste park moet voor de kust van IJmuiden verrijzen, 64 kilometer op zee, bij een waterdiepte van 26 meter. Over het tweede park zijn nog geen details bekend.