Bij Leterme in het ziekenhuis

letermeziekenhuis.jpgGisteren even naar het academisch ziekenhuis in Leuven geweest, waar de toekomstige premier van België nu al een week ligt. Er was een drukbezochte persconferentie over zijn gezondheidstoestand. Als ik het verhaal van de geneesheer goed heb begrepen dan had hij bloedingen aan de slokdarm, die werden uitgelokt door het gebruik van asperine, die Leterme had ingenomen in verband met een beginnende longontsteking. Verder heeft hij waarschijnlijk een aangeboren stollingsstoornis, die overigens goed te behandelen schijnt te zijn.

Het lijkt me geen feest wanneer je medisch dossier zo op straat wordt gegooid. Maar goed, in België wordt er wel meer op straat gegooid over en door politici. Dat blijkt ondermeer uit de indrukwekkende serie verhalen die De Standaard de afgelopen weken publiceerde over de politieke crisis in België. Lees hier wat ik erover schreef voor mijn krant.

De tekening hierboven (klink voor vergroting) is van Pierre Kroll, de cartoonist van Le Soir. Erg leuk. Er is onlangs een nieuw boek van hem verschenen: ‘Au pays des oranges bleues’.

Leterme liet zich gisteren op de persconferentie nog niet zien. Maar volgens zijn woordvoerder zit hij al weer aan de Blackberry.

    • Jeroen van der Kris