Barcelona verslaat Celtic, Milan gelijk bij Arsenal

Barcelona heeft in de achtste finales van de Champions League in Glasgow een belangrijke uitoverwinning behaald op Celtic. De Spaanse ploeg versloeg de Schotten met 3-2, dankzij twee doelpunten van Lionel Messi en een treffer van Thierry Henry.

Olympique Lyon stond lange tijd met 1-0 voor in zijn thuiswedstrijd tegen Manchester United. De 19-jarige topscorer Karim Benzema scoorde in de eerste helft voor de Fransen. De Argentijn Carlos Tevez maakte drie minuten voor tijd echter gelijk.

Sevilla hield Fenerbahce in Istanbul lange tijd op 2-2. Voor de Spanjaarden scoorden Edu en Escudé, voor de Turken Kezman en Lugano. Maar drie tijd minuten voor tijd bezorgde Semih Senturk de thuisploeg de 3-2 overwinning.

Arsenal viel het Emirates Stadion van Londen onstuimig aan tegen bekerhouder AC Milan. De Engelse ploeg kreeg volop kansen, mede door Adebayor, maar doelman Kalac van Milan redde de Italianen met fraaie reddingen. In de laatste minuut was het in hoog tempo spelende Arsenal dichtbij de overwinning. Topscorer Adebayor trof echter met een kopbal de lat. Het Milan-talent Pato viel uit met een ernstige kuitblessure.

Jan Vennegoor of Hesselink verhoogde de geweldige sfeer in het bomvolle Celtic Park van Glasgow al in de zestiende minuut met een prachtige doeltreffende kopbal, zijn handelsmerk. Maar twee minuten later maakte Lionel Messi voor Barcelona al weer gelijk na een flitsende combinatie met Deco.

Barcelona nam steeds meer het heft in handen en kreeg dankzij Messi en Ronaldinho een aantal kansen. Toch nam Celtic een 2-1 voorsprong, vlak voor rust door Barry Robson. Het bleef een spannende wedstrijd, met fraaie staaltjes voetbal van Barcelona. Thierry Henry scoorde tien minuten na rust na een fout van de Celtic-verdediging: 2-2. Met een fraaie curve verdween de bal in het doel. Vennegoor of Hesselink was toen al vervangen. Messi maakte vlak voor tijd 3-2 voor Barcelona.