‘Akkoord over plan voor redding ADO Den Haag’

ADO Den Haag heeft met de gemeente Den Haag, investeerder Mark van der Kallen en Stichting Stadion Ontwikkeling (SSO) een akkoord bereikt over een reddingsplan. Dat meldt Omroep West. De voetbalclub heeft een oplopende miljoenenschuld.

Lokale media zouden een vertrouwelijke brief in handen hebben van burgemeester en wethouders van Den Haag aan de gemeenteraad. Daarin staat dat ADO Den Haag niet hoeft te rekenen op financiële gemeentesteun, zoals een meerderheid van de gemeenteraad (PvdA, VVD) eerder besliste. Wel zijn afspraken gemaakt om de hoge veiligheidskosten rond thuiswedstrijden in het nieuwe stadion bij het Prins Clausplein terug te dringen.

De overeenkomst zou vandaag achter gesloten deuren zijn besproken door de commissie Jeugd en Burgerschap van de gemeenteraad. Later op de dag zal de gemeenteraad zich in een extra vergadering uitspreken over het akkoord.

ADO Den Haag verliet afgelopen seizoen het oude stadion Zuiderpark voor een nieuw onderkomen op het Forepark. De verhuizing viel samen met de degradatie van de voetballers naar de eerste divisie. Dit seizoen bleven de sportieve resultaten en de belangstelling van publiek en sponsors achter bij de verwachtingen. Ook vielen de beveiligings- en inrichtingskosten van het nieuwe stadion hoger uit dan begroot.

Interim-directeur John Arzbach van ADO Den Haag zag een investeringspartij met onder anderen voormalig horecaondernemer Lammert Braaksma en spelersmanager Rob Jansen afhaken toen het tekort enkele miljoenen hoger leek uit te vallen dan gedacht. De club zou nu een akkoord hebben bereikt met de tweede serieuze kandidaat om de club te redden, directeur Mark van der Kallen van Thieme GrafiMedia Groep. Hij redde ADO Den Haag in december al tijdelijk met een lening van 800.000 euro.

Arzbach was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar.