2 Kijken

Films en series op het web

www.joox.net

Geen zin om naar de videotheek te fietsen of de afstandsbediening te zoeken? Via de website Joox kun je gratis honderden films, series en tekenfilms bekijken. Op prima kwaliteit. Eerst even een Divx speler installeren (het wijst zich vanzelf) en kijken maar. Joox trekt het materiaal van de website Stage6. Dit is een soort hoogwaardige YouTube waar mensen hele films, series en videoclips op kunnen zetten. Maar de website van Joox is overzichtelijker en makkelijker te doorzoeken. Je kunt het materiaal streaming bekijken of downloaden. Of de site legaal is? Dat blijft de vraag. Stage6 beweert dat ze films waar rechten op zitten zo snel mogelijk van haar pagina’s verwijdert. Daarom werken verschillende links naar nieuwe films in Joox niet. Veel van dit soort sites zijn geen lang leven beschoren. Vooralsnog doet ‘ie het. Dus geniet ervan. (CH)