Zege Liverpool, nederlaag Real in Champions League

Liverpool heeft in de heenwedstrijd van de achtste finales in de Champions League voetbal met 2-0 gewonnen van Internazionale. Dirk Kuijt zorgde zes minuten voor tijd voor de openingstreffer. Steven Gerrard scoorde in de slotminuut de 2-0. Liverpool, met Ryan Babel op de flank en Kuijt naast Fernando Torres in de spits, begon enthousiast. Maar meer dan gele kaarten voor Inter-verdedigers Cristian Chivu en Marco Materazzi binnen het eerste kwartier leverde dat niet op. Na een half uur kreeg Materazzi rood van de Belgische arbiter Frank de Bleeckere na een tweede, lichte overtreding op Torres. Vooral in de tweede helft verhoogde Liverpool de druk, maar tegen de sterk verdedigende Italianen duurde het tot in de slotfase voor Kuijt met een beetje geluk kon scoren. Gerrard bezorgde Liverpool een mooie uitgangspositie. Real Madrid, met Arjen Robben en Ruud van Nistelrooy in de basis, verloor verrassend met 2-1 bij AS Roma. Real was al na acht minuten op voorsprong gekomen dankzij Raul, maar David Pizarro en Alessandro Mancini zorgden voor de Italiaanse zege. Schalke 04 heeft een mooie uitgangspositie om de laatste acht te bereiken. De Duitse ploeg uit Gelsenkirchen won van FC Porto met 1-0, dankzij een vroeg doelpunt van Kevin Kuranyi. Olympiakos Piraeus hield Chelsea in Griekenland op 0-0.