Zachter

Na een licht winters intermezzo met ’s nachts lichte tot matige vorst zullen de temperaturen de komende dagen een stuk hoger liggen. De zon zal minder vaak te bewonderen zijn dan we de laatste tijd gewend waren.

Ook vanavond en de komende nacht is het lang niet helder. Wolkenvelden en opklaringen wisselen elkaar af en hier en daar ontstaat mist. Voor wie vannacht de totale maansverduistering wil bewonderen, zijn de omstandigheden niet ideaal. De maan ligt van 4.01 uur tot en met 4.51 uur geheel in de schaduw van de aarde en licht dan roodachtig op.

Morgenochtend houden we een mix van wolken, mist en opklaringen. In de middag is de mist opgetrokken, maar is het geheel bewolkt geworden. Hier en daar valt wat motregen. De zuidwestelijke wind is matig, aan zee soms vrij krachtig. De maximumtemperatuur varieert van 8 graden in het noorden tot 12 graden in het zuiden.

Vrijdag en zaterdag hebben een vergelijkbaar weerbeeld. Af en toe miezert het en het blijft zwaar tot geheel bewolkt. De wind, uit zuidwest en zaterdag uit west, is stevig. Langs de kust is deze krachtig tot hard en boven land vrij krachtig. In de aangevoerde zachte lucht wordt het overdag 9 tot 14 graden en ’s nachts niet kouder dan 5 tot 8 graden. Zondag luwt de wind en draait naar zuid. De zon breekt dan vaker door en in het zuiden wordt lokaal een lenteachtige 15 graden bereikt.