Vijftien Iraakse agenten komen om bij opruimen raketten

Bagdad. Vijftien Iraakse politieagenten zijn gisteren in de hoofdstad Bagdad omgekomen bij een poging om een vrachtwagen met gevonden raketten onschadelijk te maken. Circa 45 anderen raakten gewond. Het incident vond plaats nadat rebellen raketten af hadden gevuurd op Amerikaanse en Iraakse legerbases. Daarbij raakten vier Amerikaanse militairen gewond. De politie vond na de aanval de truck waarvandaan de rakketten waren gelanceerd. Toen ze die probeerden onklaar te maken, explodeerde de vrachtwagen.

Het Amerikaanse leger heeft gisteren bekendgemaakt dat het van plan is om zwervers en geestelijk gehandicapten van de straten van Bagdad te halen, om te voorkomen dat ze door Al-Qaeda worden ingezet bij zelfmoordaanslagen. Volgens de Amerikanen werd onlangs een zelfmoordaanslag in Bagdad uitgevoerd door twee geestelijk gehandicapte vrouwen.