Tv volgens Apple, take 2

Het nieuwe menu van Apple TV

Nu hd-dvd is doodverklaard door Toshiba, rijst de prangende vraag: wat nu? Moeten we en masse naar de winkel rennen om een Blu-ray speler te kopen en onze prangende high definition-behoefte te bevredigen?

Het lijkt erop dat de formatenstrijd net lang genoeg geduurd heeft om een derde formaat het voordeel te geven: hd-films via het web.

Vorige week kwam de nieuwe software voor Apple TV uit, Take 2. Het platte kastje, oorspronkelijk een schakel tussen computer en tv, kan dankzij de nieuwe software ook rechtstreeks hd-content downloaden, kopen en huren via het web.

Huurfilms zijn helaas alleen nog beschikbaar voor de US-markt, maar Apple TV is een van de weinige oplossingen om rechtstreeks YouTube-video’s op het grote scherm te toveren. Dat is toch een prettige gedachte als je even snel de Konijntje-clip wilt zien.

Marc Hijink

Lees een uitgebreidere review op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink