Top Philips krijgt slechts 45 pct bonus

Rotterdam. Philips mag in 2007 aan zijn eigen verwachtingen hebben voldaan, dat geldt niet voor het management. Niemand uit de top van het elektronicaconcern heeft vorig jaar zijn doelstellingen gehaald. Dat blijkt uit het jaarverslag dat Philips maandag publiceerde. De jaarlijkse bonus van topman Gerard Kleisterlee bedraagt daardoor `maar` 491.000 euro, terwijl dat een jaar eerder nog 1,19 miljoen was. Als Kleisterlee zijn doelen had gehaald, zou hij 80 procent van zijn jaarsalaris als bonus krijgen. Bij exceptionele prestaties kan dat oplopen tot 144 procent. Maar de bonus over vorig jaar bedroeg slechts 45 procent van het jaarsalaris. Ook de andere leden van de raad van bestuur haalden hun doelen niet, terwijl ze er in voorgaande jaren ruim overheen gingen.