Radio Voorkeur

Kunststof. De economische vluchteling Amadou verbleef vijf jaar illegaal in Nederland. Van het geld dat hij hier verdiende onderhield hij zijn familie in Senegal en kocht hij een aantal woningen. Journalist Marcel van Engelen raakte bevriend met Amadou en tekende zijn verhaal op. In De Gelukzoeker vertelt hij over Amadou’s angstige tijd in Nederland en zijn terugkeer naar Senegal. Radio1, 19.04-20.00u.

Napels. Gast kijkt naar zijn gedroomde toekomst. Deze keer PvdA-politicus John Leerdam. De ex-theatermaker zit sinds 2003 in de Tweede Kamer Kamer waar hij zich bezighoudt met Antilliaanse zaken en cultuurbeleid. Na vijf jaar maakt hij de balans op. Wat heeft hij bereikt? Radio 5, 20.02-21.00u.

De Avonden. Gesprek met Arthur van Amerongen over zijn boek Brussel: Eurabia. Verder onder meer een in memoriam van beeldhouwer Carel Kneulman, bekend van o.a. Het Lieverdje in Amsterdam. Radio 6, 20.02-22.00u.

Casa luna. Sterrenkundige en wetenschapsjournalist Carl Koppeschaar vertelt over de komende maansverduistering die hij gaat ‘webcasten’. Radio1, 0.02-0.45u.