Overige films

Sophie Scholl - Die letzten Tage (Marc Rothemund, 2005, Duitsland). Jarenlang lagen in archieven van de voormalige DDR de transcripties van de verhoren van Sophie Scholl verborgen. Scholl was hét symbool van Duits verzet tegen de nazi’s. De transcripties en het showproces voor een Volksgerichtshof tegen Scholl vormden de basis voor een ijzingwekkend steekspel tussen Sophie en Gestapo-officier Robert Mohr. Julia Jentsch speelt formidabel Scholl, Gerald Alexander Held is de overtuigde nazi die het meisje desondanks soms wel lijkt te willen redden van haar lot. Twee mensen zijn in deze onderhuidse film slechts nodig om te schetsen hoe de wet het aflegt tegen het geweten. ARD, 20.15-22.10u.

Instinct (Jon Turteltaub, 1999, VS). Anthony Hopkins als bioloog die, na jarenlang verblijf onder de gorilla’s in de jungle, gek lijkt te zijn geworden. In zwaarbewaakte inrichting schiet therapeut Cuba Gooding jr. te hulp. Doet steeds aan Silence of the Lambs denken. Net 5, 20.30-22.45u.

Intolerable Cruelty (Joel & Ethan Coen, 2003, VS). Hedendaagse ‘screwball comedy’. George Clooney en Catherine Zeta-Jones schitteren als in echtscheidingen gespecialiseerde advocaat en een rijke-mannenverzamelaarster. In liegen en bedriegen zijn ze aan elkaar gewaagd. RTL5, 20.30-22.15u.

Finding Neverland (Marc Forster, 2004, VS/Engeland). Zoetige biopic over J.M. Barrie, de man die Peter Pan schreef. Speelt in Engeland van cricket en cottages. Halfgelukte toneelschrijver Johnny Depp valt voor weduwe Kate Winslett en haar vier jongens, onder wie de onweerstaanbaar weerbarstige Peter en vindt een manier om zijn kinderlijke fantasie vorm te geven. Tearjerker over de tragiek van een gevonden en verloren liefde. België 2, 20.40-22.17u.