Kravitz zingt niet alleen over liefde, ook over oorlog

cd pop Lenny Kravitz: It Is Time For A Love Revolution ****-

cd pop

Lenny Kravitz:

It Is Time For A Love Revolution ****

Twintig jaar na zijn debuut Let Love Rule noemt Lenny Kravitz zijn achtste cd It Is Time For a Love Revolution. Als de thematiek zo consequent hetzelfde blijft, is het de vraag of Kravitz zich muzikaal nog verdiept. En dat doet hij. Zo valt opener Love Revolution met de deur in huis, stekelig en direct als een nummer van The Strokes in hun beste dagen. Verdwenen is de gestaalde perfectie die Kravitz op zijn laatste cd’s liet horen, verdwenen is ook zijn hang naar funkrock. Kravitz kiest hier voor overzichtelijke rocksongs als If You Want It, waarin zijn gitaar niet al te psychedelisch loeit, maar krast en knerpt. Op de cd staan een paar typische Kravitz-ballades, en ook die verrassen door de onopgesmukte stijl met slechts één viool of piano. Behalve over de liefde, zingt Kravitz over de oorlog, zoals in het onstuimige Back In Vietnam met een venijnig zinnetje als ‘We’re gonna drop from the sky like a killer tornado’. Binnenkort begint hij aan een twee jaar durende tournee; hij heeft in ieder geval een boodschap waarmee je even vooruit kunt.