Agent niet vervolgd voor doodschieten inwoner Ondiep

Utrecht. De motoragent die vorig jaar een 54-jarige inwoner van de Utrechtse wijk Ondiep doodschoot, wordt niet vervolgd. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) van Utrecht handelde hij uit noodweer. Het schietincident was de aanleiding voor dagenlange rellen in de wijk. De man bedreigde op 11 maart 2007 de motoragent met een mes, na een vechtpartij tussen buurtbewoners en jongeren. Toen de man de agent tot een halve tot anderhalve meter was genaderd, loste deze een schot. De man overleed aan zijn verwondingen. Het OM concludeert nu dat er in de gegeven omstandigheden geen andere mogelijkheid was dan te schieten. De zaak is geseponeerd. De avond na het incident was het onrustig in Ondiep, de dagen erna liep de situatie verder uit de hand. Toenmalig burgemeester Annie Brouwer besloot de wijk af te zetten met hekken. De ME sloot de wijk vervolgens zes dagen hermetisch af.